SCHILDERWEDSTRIJD 2016

Voor de vierde keer is er tijdens het evenement Vive la France in Hummelo een grote schilderwedstrijd.

Voor de editie van 2016 is de opdracht; schilder vrij werk in modern of traditioneel realistische stijl. Dit mag een portret, een stilleven of een landschap zijn. In de uitvoering worden verschillende technieken toegestaan, zoals olieverf, aquarel, potlood, acryl of gemengde techniek, alles mag. Belangrijk zijn de sfeer en de kwaliteit van uw werk.

De vakjury bestaat uit: Heidi Otten- Grafisch ontwerper, Bennie Jolink- kunstschilder en bekende inwoner van Hummelo, Toos van Giersbergen- illustrator en kunstschilder, Sander Giesen- architect.

EXTRA PRIJS VOOR VAKMANSCHAP
Om het vakmanschap van het realistisch schilderen te stimuleren is dit jaar een extra prijs in het leven geroepen: Het zilveren penseel, de Achterhoekse Realistenprijs voor opgemerkt vakmanschap.

Voor de beoordeling van de deelnemende werken voor deze extra prijs wordt de jury aangevuld met Marian Merk –kunstschilder en eigenaar van de schilderschool in Hummelo. Zij zal samen met enkele professionele kunstschilders het werk beoordelen. 

De schilderijen krijgen allemaal een mooie plaats aan de wanden die speciaal zijn gemaakt voor de expositie mogelijkheid in de kerk van Hummelo. Tijdens de dagen van Vive la France zijn alle werken te bezichtigen en kan de publieksjury stemmen op het werk van hun keuze.

Op zondag 10 juli is om 16.00 uur de prijsuitreiking en zullen de juryleden uitleg geven over de winnende werken. Na afloop is de jury desgevraagd bereid om ook over het andere werk hun reactie te geven. 

Inschrijven voor de schilderwedstrijd kan door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Hierop vindt u ook aanvullende informatie en de voorwaarden voor deelname.

> Inschrijfformulier schilderwedstrijd (Word)

 
Voor nadere informatie kunt je contact opnemen met Schilderschool Achterhoek, tel. 06-48 27 68 94 of email naar: info@schildercursus-achterhoek.nl

 

Download hier de voorwaarden