Schilderwedstrijd

SCHILDER WEDSTRIJD 

Vier keer is er tijdens het evenement Vive la France in Hummelo een grote schilderwedstrijd georganiseerd.

Voor de, tijdelijk laatste, editie in 2016 was de opdracht; schilder vrij werk in modern of traditioneel realistische stijl. Dit mag een portret, een stilleven of een landschap zijn. In de uitvoering worden verschillende technieken toegestaan, zoals olieverf, aquarel, potlood, acryl of gemengde techniek, alles mag. Belangrijk zijn de sfeer en de kwaliteit van uw werk.

De vakjury bestond uit: Heidi Otten- Grafisch ontwerper, Bennie Jolink- kunstschilder en bekende inwoner van Hummelo, Toos van Giersbergen- illustrator en kunstschilder, Sander Giesen- architect.

EXTRA PRIJS VOOR VAKMANSCHAP

Om het vakmanschap van het realistisch schilderen te stimuleren was dat jaar een extra prijs in het leven geroepen: Het zilveren penseel, de Achterhoekse Realistenprijs voor opgemerkt vakmanschap.

Voor de beoordeling van de deelnemende werken voor deze extra prijs wordt de jury aangevuld met Marian Merk –kunstschilder en eigenaar van de schilderschool in Hummelo. Zij heeft samen met enkele professionele kunstschilders het werk beoordeeld. 

De schilderijen kregen allemaal een mooie plaats aan de wanden die speciaal zijn gemaakt voor de expositie mogelijkheid in de kerk van Hummelo. Tijdens de dagen van Vive la France waren alle werken te bezichtigen en kon de publieksjury stemmen op het werk van hun keuze.

Op zondag 10 juli was om 16.00 uur de prijsuitreiking en hebben de juryleden uitleg gegeven over de winnende werken. Na afloop was de jury desgevraagd bereid om ook over het andere werk hun reactie te geven. 

Door het succes van deze wedstrijd werd de locatie minder gunstig.

De organisatie is bezig met een grotere en passender locatie voor deze wedstrijd en hoopt in 2018 alle kunstschilders weer te inspireren mee te doen.


Voor nadere informatie kunt je contact opnemen met Schilderschool Achterhoek, tel. 06-48 27 68 94 of email naar: info@schildercursus-achterhoek.nl

Inschrijven voor de schilderwedstrijd kan door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Hierop vindt u ook aanvullende informatie en de voorwaarden voor deelname.

Contact

Uitslag schilderwedstrijd hedendaags realisme 2016


Eerste prijs


Tweede prijs


Derde prijs


Zilveren penceel nominaties


De winnaar van het Zilveren Penceel 2016 Simone Balhuizen


Winnaar Publieksprijs 2016 Aukje Jansen



Share by: